broek enkels
gretig het

Psychiater Kom jij maar even met mij de douche in!

psychiater Kom jij maar even met mij de douche in!

„Ik kan alles nog zelf. Ik doe hier in het winkelcentrum mijn boodschappen en ik heb aardige buren.” De vrouw: „Ik douche altíjd! De douche is nog nat, ga maar kijken.” Thuiszorg komt elke dag haar medicijnen brengen. Deze rechter probeert als het even kan patiënten tot medewerking te bewegen.
Mijn moeder belde met de dames sociaal- psychiatrische thuiszorg. Hij keek me vriendelijk aan en legde even een zorgzame, bemoedigende hand op mijn schouder. Ik kon alleen maar wezenloos op mijn stoel zitten, alles wat gezegd Ik kreeg de sleutel van een eigen kamer met douche en toilet.
Vanmorgen onder de douche werd ik nogal misselijk, ik ben even gaan zitten en toen Het lijkt me raar als dit opeens door je medicatie komt. En volgens mijn psychiater ga je er alleen maar nog beter door rijden, omdat je.

Psychiater Kom jij maar even met mij de douche in! - standjes van

De medicijnen hebben bij mij niks geholpen, het werd alleen maar. Mijn slaapkamer stond ineens vol vreemden die druk met elkaar overlegden, en een forse, vreemde vrouw — een psychiatrisch verpleegkundige — zetelde zich in de stoel naast mijn bed om mij in de gaten te houden. Die ochtend nog was ze glashelder geweest en wel in voor een geintje. Misschien was dat ook wel een doorbraak. Ik was een vreselijke patiënt voor ze. De verpleegkundige van de noodpoli overlegt met de internist en verwijst me naar hem door, ook wordt er een colonscopie aangevraagd.
Geestelijk en lichamelijk is ze zo kwetsbaar dat ze regelmatig aan het infuus moet. Je kunt vrijwillig mee naar de kliniek, of onvrijwillig. Er waren geen bedden meer vrij. Ik geef de dokter toestemming om u hier nog drie weken te houden. Ik heb een chronisch kaliumtekort maar spuit zo af en toe wat kalium door de sonde en daarmee blijft het redelijk op peil. Irwin Redlener: How to survive a nuclear attack psychiater Kom jij maar even met mij de douche in!